Stichting Duursportpromotie Balkbrug

 

De stichting Duursportpromotie Balkbrug wil de duursport promoten waarbij de nadruk ligt op breedtesport. Dat willen we doen door het organiseren van evenementen waaraan door jong en oud deelgenomen kan worden. Belangrijkste evenement dat wij organiseren is de Bouwbedrijf Beverwijkloop in Balkbrug, die in 2015 haar 20e editie hoopt te beleven.

 

Ook de Loopgroep Avereest mag in dit kader genoemd worden, zij heeft in 2012 het derde lustrum gevierd.

 

Wie zijn wij

De Stichting Duursportpromotie Balkbrug bestaat uit 5 personen, die tevens het bestuur vormen. Zonder uitzondering hebben de vijf leden een groot hart voor duursport en breedtesport.

 

Op de foto v.l.n.r.: Willem van der Kolk, Herman ten Kate, Guus Koorman, Henny Berends en Jaap Vos

Voorzitter a.i.

Jaap Vos uit Dedemsvaart


Zelf ruim tien jaar actief geweest in de triatlon sport.

Nu alweer een jaar of twaalf bestuurslid van de stichting Duursportpromotie Balkbrug.

Wat mij goed bevalt. Ik vind het mooi om voor de jeugd / recreatieve en de wedstrijdsporters een sportevenement neer te zetten waar iedereen op zijn niveau een topprestatie kan leveren.

Dit alles tegen een zo laag mogelijk inschrijfgeld zodat de drempel naar het gezamenlijk sporten een uitdaging wordt voor velen. Samen met de overige bestuurleden / sponsors en vrijwilligers hoop ik dit voor iedereen nog lang mogelijk te maken.

 

Met sportieve groet:  Jaap Vos

 

Secretaris

Guus Koorman uit Dedemsvaart
 

Ik zal me even voorstellen. Ik ben geboren op 25 april1958 te Dedemsvaart. En nog steeds woonachtig in Dedemsvaart.

Jaren sportief op recreatief niveau. Na gym en tafeltennis en jaren actief geweest te zijn in de judo sport ben ik terecht gekomen in de loopsport. Drie keer een marathon gelopen en vele kleine en grote wedstrijden. Daarna viel het een hele tijd stil, wat het lopen betreft. Totdat de Stichting Duursportpromotie Balkbrug kwam met het opzetten van een Loopgroep oktober 1997. Bij deze loopgroep is het iedere zaterdagmorgen gezellig sportief bezig zijn wat je plezier terug geeft in het lopen. Meer informatie zie op deze site. Vanaf die tijd loop ik weer en zo af en toe een wedstrijdloopje. De afgelopen  jaren ben ik ook deelnemer geweest bij de winter Triatlon te Assen in estafettevorm.

Kortom: altijd lekker sportief bezig met schaatsen, lopen, wandelen,tennissen etc.

 

Daarnaast ben ik vanaf 2001 in het bestuur van de Stichting Duursportpromotie Balkbrug. Wat ook veel plezier geeft, met name de dag van de evenementen. Als alles weer goed is verlopen en je hebt veel mensen weer een leuke sportieve dag bezorgd, geeft dat toch een stuk genoegdoening en een goed gevoel.

 

Penningmeester

Henny Berends uit Balkbrug

 

Ruim 25 jaar zelf een wedstrijdloper, die voorkeur heeft voor bijzondere sportevenementen (binnen- en buitenland) en vooral de breedtesport belangrijk vind, wat voor een ieder toegankelijk is.

 

Streeft er als een lopende agenda naar om andere sporters te stimuleren voor bijzondere wedstrijden, zowel op top- als recreatief niveau.

 

Wanneer een ander daardoor geniet, geniet ik ook, dat is ook mijn doel bij onze eigen evenementen.

 

Ook zet ik mij graag in om de jongste jeugd te motiveren voor sport, maar waardeer ook de prestaties van oudere sporters.

 

Bestuurslid

Willem van der Kolk uit Balkbrug

 

Ik ben woonachtig in Balkbrug. Vele jaren heb ik op recreatief niveau gesport, eerst als voetballer, later als hardloper en momenteel tracht ik met lopen en fietsen mijn lichaam in goede conditie te houden. Uiteraard is voor mij ook het plezier in het sporten een grote plus.

Ik ben vanaf het begin actief in het bestuur van de Stichting Duursportpromotie Balkbrug. Aangezien mijn kwaliteiten liggen in het gereed maken van het parcours doe ik dit jaarlijks met veel plezier. Hier komt nogal wat bij kijken, zo moeten er vergunningen komen van de provincie en het Overijssels landschap om over de fiets en zandpaden te gaan, overleg met de politie over verkeersborden, om het verkeer die dag er op te wijzen dat er een evenement plaats vind en nog veel meer. Verder vind ik en vele hardlopers met mij het belangrijk dat een parcours de juiste afmetingen heeft. U kunt van mij aannemen dat het parcours van de Beverwijkloop vele malen is nagemeten en klopt.

De dag van het evenement zelf is hard werken, samen met de vele onmisbare vrijwilligers die ons bijstaan. Wanneer alles achter de rug is en de vele lopers tevreden huiswaarts zijn kijken wij trots terug op weer een geslaagde dag waarbij de promotie van duursport op de eerste plaats staat.

 

Bestuurslid

Herman ten Kate uit Balkbrug
 

Hallo, mijn naam is Herman ten Kate, één van de oprichters van de stichting en ben nog actief als lid van het betuur. Ik ben jaren als loper uitgekomen voor HAC 63 uit Hoogeveen. Momenteel ben ik nog twee keer in de week actief als recreatieve hardloper.

Op de wedstrijddagen ben ik verantwoordelijk voor de tijdregistratie. Mijn grootste inspiratie is om als bestuur met behulp van vele vrijwilligers goed georganiseerde (loop)evenementen te organiseren, waar zowel een wedstrijdatleet als een plaatselijke recreant zich thuisvoelt.

 

Tevens willen wij door het organiseren van evenementen zorgen dat Balkbrug geen slaapdorp wordt. Door het geven van loopclinics, voorafgaand aan de Bouwbedrijf Beverwijkloop, hopen we ook de jeugd aan het lopen te krijgen.

 

Vrijwilligers

Vrijwilligers van onze Stichting. 

 

Zoals iedere vereniging kunnen wij ook niet bestaan zonder vrijwilligers. En gelukkig kunnen wij al jaren genieten en ondersteuning vinden van een vaste groep mensen. Zij staan ons iedere keer weer bij met allerlei hand- en spandiensten. Zowel op de dagen van de evenementen als er voor en er na.

 

Wat doen deze vrijwilligers allemaal voor ons? Om maar eens een aantal activiteiten te noemen. Het opbouwen en afbreken van het evenemententerrein en parcours. start en finish en alles wat er om heen staat op de dag van het evenement. Verkeersregelaar zijn op gevaarlijke punten tijdens het evenement. Inschrijven van deelnemers, de sporters van de kleedaccommodatie naar de start rijden, hun gegevens naar het evenemententerrein brengen, het verzorgen van de tijdregistratie en de drinkposten, etc. Eigenlijk te veel om op te noemen.

 

Ieder jaar staan ze weer klaar voor ons en de sporters. Weer of geen weer. En ook deze groep mensen maakt er voor iedereen weer een enorme leuke en sportieve dag van.

Vandaar dat we ze even willen benoemen op onze site. We willen hen op deze plaats bedanken en in het zonnetje zetten voor hun bijdrage.

 

Ook willen wij via deze rubriek nog een oproep doen voor extra vrijwilligers. Het is voor ons altijd prettig om extra mensen ter beschikking te hebben, zeker wanneer anderen om welke reden dan ook uitvallen.

Verder kunnen we nog wel een bestuurslid gebruiken. Met voorkeur zoeken wij naar een voorzitter. Dus als iemand zich geroepen voelt om ook een steentje bij te dragen aan het promoten van duursport in deze omgeving, dan bent u van harte welkom.

 

Voor nadere gegevens kunt u terecht bij onze secretaris.

 

Guus Koorman

Molstraat 22

7701 JC Dedemsvaart

0523-612116