Regelmatig komen de activiteiten van de stichting Duursportpromotie Balkbrug in de lokale en regionale media. Graag willen wij u deze berichten laten lezen op deze pagina.

 


Parcoursrecords sneuvelen bij Beverwijkloop (bron: Dedemsvaartse Courant)

Balkbrug – De Bouwbedrijf Beverwijkloop is voor de tweede keer in successie op vrijdagavond verlopen en ook dit jaar was het weer een succes.

 

‘We hebben meer deelnemers bij de jeugd dan voorgaande jaren’, zegt Henny Berends, bestuurslid van de organiserende stichting Duursportpromotie Balkbrug. ‘Dat is te danken aan de inzet van de plaatselijke sportverenigingen Jeugd Balkbrug en Set Up Balkbrug, maar ook dankzij sponsor ATS Nederland waardoor de jeugd weer gratis mee heeft kunnen doen.’

 

Een bijzondere prestatie zette de 9-jarige Naëll Huijsmans (Lemelerveld) neer. Zij won de halve mijl in haar leeftijdsklasse, maar werd even later ook nog eens derde op de driekwart mijl.

Het aantal deelnemers bij de senioren bleef, wellicht als gevolg van de warmte, wat achter bij de verwachtingen. Maar degenen die er wel waren zorgden voor vuurwerk. Maar liefst vijf parcoursrecords sneuvelden waarvan vier op de vier mijl. Naomi Heidema uit Dedemsvaart haalde de oude recordtijd van 24.11 in een klap naar 21.04 minuten. Onder de deelnemers op de drie mijl was ook Robert van Marle die zaterdag 27 mei een halve marathon wil lopen voor KiKa. Van Marle kreeg van gelegenheidsspeaker Arie Reurink de gelegenheid om zijn loop voor het goede doel nog eens extra onder de aandacht te brengen.

 

Arnoud Nijhuis, een andere bekende Balkbrugger, fungeerde als voorfietser voor de lopers op de vier mijl. Wellicht heeft de altijd snelle Nijhuis iets steviger doorgetrapt dan de voorfietser van 2016 want achter hem snelden de deelnemers over het afwisselende straat- en bosparcours. Jessica Oosterloo uit Appelscha, Marieke ten Brinke uit Westerhaar, Nick Marsman uit Ommen (ACO) en Peter Bruinsma uit Nijverdal scherpten de tijden van vorig jaar flink aan. De nieuwe recordtijden zijn te zien op www.duursportpromotiebalkbrug.nl. Hier staan tevens alle uitslagen van de wedstrijden vermeld.

‘Hoewel we op sommige afstanden op meer deelnemers hadden gerekend op meer deelname hebben we voluit kunnen genieten van alle geleverde prestaties’, laat de organisatie weten. Ook de deelnemers waren vol lof over het gevarieerde parcours. Een aantal lopers komt al jaren naar Balkbrug maar er waren ook weer veel nieuwe gezichten te zien. ‘Er waren zelfs deelnemers die vanuit Groningen, de Veluwe en Noord-Holland zijn gekomen. Dat zegt toch wel heel wat.’

<< top


Hardloopkalender Vechtdal stimuleert hardlopen in de regio

bron: www.hardenberg.nu foto Gerrit Brokelman

 

Hardenberg - Hardloper Anna Altena, 11 jaar uit Balkbrug, werd gisteren in het zonnetje gezet. De deelneemster aan de Beverwijkloop won de eerste prijs van de winactie van de Hardloopkalender Vechtdal. Ze kreeg een magnetron, beschikbaar gesteld door Bouwbedrijf Beverwijk. Alle deelnemers aan één van de zes aangesloten hardloopevenementen in het Vechtdal kregen dit jaar een actiekaartje dat zij na afloop van hun prestatie konden inleveren. Zo maakten zij kans op prijzen.

 

Veel evenementen

 

De Hardloopkalender Vechtdal is een gezamenlijk initiatief van zes hardlooporganisaties met als collectief doel het hardlopen in de regio te promoten. “Van april tot september kun je in je eigen regio elke maand meedoen aan een loop. Zo is er de Vrieling Hardenberg Cityrun in Hardenberg, Beverwijkloop in Balkbrug, Banthumloop in Bergentheim, Klepperstadloop in Hardenberg, Variarun in Dedemsvaart en Lichtstadloop in Gramsbergen. Allemaal zijn ze anders van karakter. De Cityrun is bijvoorbeeld een groot hardloopevenement, de Beverwijkloop juist een kleinere dorpsloop”, vertelt lid van de stuurgroep Jan Ekkelenkamp. “Mensen weten vaak niet van het bestaan van de andere hardloopevenementen, terwijl velen graag blijven lopen en zichzelf een nieuw doel stellen.”

 

Hardloopdata gebundeld

 

De zes lopen hebben hun eigen organisaties, maar werken samen als het gaat om de communicatie en onderling worden kennis gedeeld en informatie uitgewisseld. Daarnaast worden de hardloopdata gebundeld op een kalender die zichtbaar is op alle evenementen en online te vinden is. “We willen de inwoners blijven stimuleren om te beginnen met hardlopen, om meer te gaan hardlopen of om hun persoonlijk record verder aan te scherpen.”

 

Gezonde levensstijl

 

De hardloopwedstrijden in het Vechtdal dagen mensen uit om actiever en gezonder te leven en een steeds betere hardloper te worden. Dit sluit aan bij de doelstelling van de gemeente Hardenberg, die de Hardloopkalender ondersteunt. “De gemeente zet in op gezonde dorpen en wijken en stimuleert bewegen en een gezonde levensstijl. Het is mooi dat wij daar als organisaties ons steentje aan kunnen bijdragen”, aldus Ekkelenkamp.

<< top


TRIATLON HEUVELTJESBOSBAD SUCCESVOL VERLOPEN - bron www.infobrug.nl

 

De 12e editie van de triatlon van het Heuveltjesbosbad is zeer succesvol verlopen. Maar het heeft maar weinig gescheeld of deze editie had niet door kunnen gaan. De KNMI had code geel afgeroepen voor Oost-Nederland en behalve regen waren er ook onweersbuien voorspeld. Gelukkig bleven die laatste buien uit en viel het met de hoeveelheid hemelwater nog wel mee. ‘Het was zo nu en dan zelfs zonnig’, reageert de organisatie na afloop met een zucht van verlichting. ‘We hebben pas in de loop van de middag de knoop door kunnen hakken en het besluit genomen om de triatlon door te laten gaan.’ Maar uit veiligheidsoverwegingen werd het weer en de weersverwachting nauwlettend in de gaten gehouden.

 

Klokslag half zeven werd de jeugd weggeschoten door voorzitter Luc Smink. Terwijl speaker Henk Borgmeijer even zijn mond houdt, klapt Smink de twee planken op elkaar en vertrekt de jeugd voor hun 250 meter zwemmen. ‘Onder de vele jeugdige deelnemers hebben we een groep van 46 jongeren van de sportklas van de Zeven Linden Dedemsvaart’, zegt Jesper Kloek. Niet iedereen beschikt over een snelle fiets, maar de Olympische gedachte ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ geldt ook op het Heuveltjesbosbad. Met de gewone schoolfiets, maar wel voorzien van een helm gaat een aantal leerlingen zo hard mogelijk over het parcours. Aangemoedigd door familieleden en vrienden probeert iedereen de beste tijd neer te zetten. Niemand komt echter in de buurt van Ruben Slot. Hij zet een superstrakke tijd neer van 34:50 minuten en verbetert daarmee zijn eigen parcoursrecord. Arjen Dunnink, Niels Redder en Maarten Pol zijn met een tijd van 39:02 het snelste trio. Kijk voor complete overzicht op website Heuveltjesbosbad.

 

Bij de senioren zijn alle ogen gericht op Kars Eijsink. En terecht, want met een tijd van 1.04:52 weet de atleet weer de snelste tijd van de dag neer te zetten. Kars wordt op ruime afstand gevolgd door Harold Engels in een tijd van 1.10:37. Saskia Bekhuis is de snelste dame van het gezelschap. Zij laat de klok stilstaan op 1.17:07 terwijl Jessica Geltink met een tijd van 1.23:04 de tweede plaats voor zich opeist. Het snelste trio van Joanne Huiskes, Bart Huiskes en Marthijn Huiskes had als tijd 1:10:20. Met een tijd van 1.11:43 worden Tessa Stutterheim, Bart Sollie en Rolf Nijboer als tweede trio afgevlagd. Onder de deelnemers waren veel atleten uit Balkbrug. ‘Het is geweldig om te zien hoe iedereen hier naar toe leeft en elk jaar weer probeert de eigen records te verbeteren’, zeggen de organisatoren. ‘Wij zijn blij met de enorme inzet van de atleten, maar zeker ook van de vele vrijwilligers en verkeersregelaars. Mede dankzij hen is de triatlon vlekkeloos verlopen.’

<< top


Verhuizing naar vrijdagavond doet Beverwijkloop goed – bron: Dedemsvaartse Courant 22 mei 2016

 

Balkbrug - De 21e Beverwijkloop is onder perfecte omstandigheden verlopen. Niet meer op de zaterdagmiddag, maar voor het eerst in de geschiedenis op vrijdagavond.

 

‘Een uitstekende keus’, zegt Jaap Vos nog tijdens de wedstrijden. ‘We hebben veel deelnemers uit de eigen omgeving en ook een goede publieke belangstelling. Ook de 'basic' aanpak door alles bij bouwbedrijf Beverwijk te laten plaatsvinden bevalt ons goed.’

 

Kortere afstanden

 

Zeker de helft van de 230 deelnemers kwam uit Balkbrug met daarnaast ruim 20 deelnemers uit Dedemsvaart. ‘De belangstelling vanuit Balkbrug groeit’, vult Henny Berends aan. ‘Dat de afstanden korter zijn speelt ook vast een rol van betekenis.’ De Stichting Duursportpromotie Balkbrug houdt wedstrijden over 3 en 4 Engelse mijlen.

 

 

 

Voor de enthousiaste lopers bieden de korte afstanden de mogelijkheid om beide afstanden te lopen. Bovendien zijn de ronden wat meer gevarieerd waardoor de lopers niet enkele keren dezelfde route lopen. De jeugd heeft zelfs alleen over het fietspad langs de Zwolseweg gelopen. ‘Een mooie keuze, want nu stonden er langs het hele parcours mensen aan te moedigen’, laat de organisatie weten. Bij de jeugd deden veel leden van Jeugd Balkbrug en volleybalclub Set-up mee. Beide clubs kregen van sponsor ATS Nederland een beloning voor de clubkas.

 

 

 

'Snelle run'

 

Op de 3 mijl dames was de Balkbrugse Floor Logtenberg de snelste, terwijl Yvonne Meijer uit Witharen de snelste tijd op die afstand wist te lopen bij de dames veteranen. Bij de heren wist Kars Eijsink uit Balkbrug de 4 mijlen het snelst te overbruggen. Hij werd op de huid gezeten door plaatsgenoot Harmen de Vries (50+).

 

Terwijl het tweetal elkaar dwong tot een snelle run gaven zij de rest van de negentig deelnemers het nakijken. Voor een compleet overzicht van alle uitslagen verwijst de organisatie naar www.duursportpromotiebalkbrug.nl.

‘Welke tijd de deelnemers ook neerzetten iedereen werd als winnaar bij de finish ontvangen door spraakwaterval Henk Borgmeijer. Als geen ander weet hij een wedstrijd aan elkaar te praten’, aldus Berends.

 

<< top


Beverwijkloop verhuist naar vrijdagavond

 

Balkbrug - De Stichting Duursportpromotie Balkbrug heeft besloten om de Bouwbedrijf Beverwijkloop dit jaar heel anders te laten verlopen.

 

Voorzitter Jaap Vos legt uit. ‘Vorig jaar hebben we als bestuur bij elkaar gezeten en alles op een rijtje gezet. We merkten dat de animo voor de langste afstand steeds minder werd terwijl ook de zaterdag niet als meest ideale dag beschouwd werd. Daarom hebben we besloten om dit jaar, voor het eerst in ons 21-jarig bestaan, naar de vrijdagavond te verhuizen. Bovendien lopen we dit jaar mijlen in plaats van kilometers en zijn de afstanden ingekort.’

 

Parkeren bij Takens

 

De veranderingen konden op de instemming rekenen van Bram en Rinke Beverwijk, de hoofdsponsors vanaf het eerste uur. Alles gebeurt nu op het terrein van het bouwbedrijf aan de Zwolseweg. ‘Alleen het parkeren niet’, lacht Jaap Vos. ‘We vragen de deelnemers om op de parkeerplaats van Takens te parkeren en dan naar Bouwbedrijf Beverwijk te komen. We hopen op die manier de verkeersoverlast voor de bewoners van de Zwolseweg tegen te gaan.’ Bij het bouwbedrijf kunnen de deelnemers zich omkleden. Douches zijn niet voorhanden, maar de ervaring leert de organisatie dat nog geen 10% van de deelnemers zich na afloop douchet. ‘Ook de prijsuitreiking vindt op het terrein van Beverwijk plaats’, aldus Vos. Hij verwacht de uitreiking rond 21.10 uur.

 

Jeugd loopt gratis mee

 

De jongste deelnemers starten om 18.30 uur met de halve mijl. Deze voert niet meer door het bos, maar op een ‘heen-en-weer’ parcours over de Zwolseweg. ‘Leuk voor deelnemertjes en publiek’, denkt de organisatie. De overige afstanden worden wel deels door het Heuveltjesbos afgelegd. ‘Op onze website staat alle informatie’, zo verwijst Jaap Vos naar www.duursportpromotiebalkbrug.nl.

 

De jeugdleden mogen dankzij subsponsor ATS Nederland weer gratis aan de wedstrijd deelnemen. Transportbedrijf Oegema Dedemsvaart sponsort de loopnummers. ‘Wij zijn heel blij met onze sponsoren’, zegt de voorzitter. Bram en Rinke Beverwijk geven aan dat zij de verwevenheid ervaren tussen activiteit en hun bedrijf. ‘We hebben allebei wel wat met sport’, zegt Bram. ‘We hebben door de crisis wel wat sponsoractiviteiten moeten afbouwen, maar aan dit evenement blijven we graag verbonden.’

<< top


PERFECT WEER BEVERWIJKLOOP ZORGT VOOR PARCOURSRECORDS - www.infobrug.nl

 

BALKBRUG – Onder onverwacht goede omstandigheden heeft de 20e Bouwbedrijf Beverwijkloop plaatsgevonden. Aan de start vooral veel Balkbrugse jeugd, terwijl ook op de 5 en 10 kilometer een recordaantal Balkbrugse en Dedemsvaartse deelnemers is verschenen. ‘We hebben daar als organisatie dit jaar extra energie in gestoken’, vertelt Henny Berends, ‘en dat blijkt niet tevergeefs.’

 

Het aantal inschrijvingen liep voorafgaand aan de Beverwijkloop wat achter bij de verwachtingen, maar veel deelnemers blijken tot het allerlaatste moment te wachten alvorens een keuze in het vaak zeer grote aanbod te maken. Uiteindelijk heeft de stichting Duursportpromotie Balkbrug 262 deelnemers in kunnen schrijven. Ook speaker Henk Borgmeijer wist de weg naar Balkbrug weer te vinden en op onnavolgbare wijze heeft hij alle deelnemers naar een scherpe tijd weten te praten. Dat is aan Jan Venhuizen uit Smilde wel besteed. De alleskunner, Jan loopt namelijk eerst de vijf km. om korte tijd later aan de start van de dubbele afstand te verschijnen, zet op de 5 km. bij de veteranen een nieuw parcoursrecord (16.26 min.)neer. Ook Yvonne Meijer uit Witharen zorgt voor een nieuw record. Zij doet dit tijdens de 5 km. bij de veteranen dames. ‘De regenbuien van de ochtend waren bijtijds verdwenen, de temperatuur was tijdens de wedstrijd niet te hoog en het parcours lag er perfect bij’, vervolgt Berends. Hij zag spannende wedstrijden, scherpe tijden en dat alles in een geweldige, sportieve sfeer. 

 

Spannende wedstrijden tijdens de 20e Bouwbedrijf Beverwijkloop.

De 10 kilometer kende een spectaculair wedstrijdverloop, want Jay Sauer van Cifla kwam na de eerste doorkomst ruim aan de leiding door. Jan Venhuizen achterhaalde hem in de tweede ronde al en na vier ronden triomfeerde Jan in 33.56, waarmee hij zijn tweede afstand van de middag winnend wist af te sluiten. Saskia schutte van Cialfo won zeer overtuigend bij de dames in 40.37.

 

Tussen de 5 en 10 kilometer gingen ruim 80 jeugdige sporters van start, een record. Na een sportdag en wandelvierdaagse waren de leden van voetbal SC Balkbrug, volleybal Set Up en de gymvereniging Balkbrug goed vertegenwoordigd. Voor de prijsuitreiking werd als beloning waardebonnen uitgedeeld in het bijzijn van Reinier Kuiper van ATS Nederland die onder de indruk was van het evenement. ATS maakt al jaren gratis deelname mogelijk. Die geste wordt zeer gewaardeerd door de drie verenigingen.

 

Om vijf uur vond de prijsuitreiking en verloting plaats en bood het bestuur van stichting Duursportpromotie Balkbrug de heren Bram en Rinke een prachtige fotocollage aan van 20 jaren Beverwijkloop en bedankte voorzitter Jaap Vos hen voor hun trouwe sponsoring die het telkens heeft mogelijk gemaakt.

<< top