Rabobank Clubkas Campagne #VVS

 

De campagne zit er weer op en de actie heeft ons dankzij jullie steun € 198,08 opgeleverd. Natuurlijk hoop je als organisatie altijd op meer om onze evenementen naar behoren te kunnen organiseren. Wij willen iedereen bedanken voor het uitbrengen van zijn of haar stem op onze stichting!

 


 

2015

Veel jeugd aan de start van de Beverwijkloop - bron: www.dedemsvaartsecourant.nl

 

Balkbrug - ‘Dit is nog nooit vertoond’, klinkt Henny Berends, lid van de stichting Duursportpromotie Balkbrug verrast als hij ziet hoe Margriet Beekman een felle tussensprint trekt na de eerste ronde van de 10 km. bij de Bouwbedrijf Beverwijkloop. Beekman voelde de hete adem van de latere winnares Saskia Schutte in haar nek en herinnerde zich bijtijds de bonus voor de snelste dame na 2.500 meter. Uiteindelijk moest ze na de volle afstand ruim een minuut toegeven op Schutte, maar dat deerde haar minder.

 

Grote opkomst bij de jeugd

 

‘Er zijn over het algemeen goede tijden gelopen’, zegt Jaap Vos. ‘Maar het meest positief verrast ben ik vandaag over de grote opkomst bij de jeugd. Mede dankzij de clinic, maar ook door het inkorten van de afstand voor de jongste lopers, hebben we ruim dertig meer jongeren aan de start gehad dan vorig jaar.’ Jeugd Balkbrug en volleybalvereniging Set-Up promoten de Beverwijkloop onder de leden. Dat heeft ook consequenties, zo merkte René Schepers, trainer van een jeugdvoetbalteam. Als iedereen mee zou doen, zou Schepers de vijf km. lopen, een deal die de jeugd niet aan zich voorbij liet gaan en dus moest Schepers vol aan de bak. Met een tijd van 25.47 was hij tevreden.

 

'Weersomstandigheden waren goed'

 

Ook Erik Driesen was tevreden. Hij won de tien km. in een tijd van 33.13 min. Een van de snelste tijden ooit gelopen in Balkbrug. ‘De weersomstandigheden waren goed’, blikt Vos terug. ‘In het bos is het wel wat warm, maar op de vlakte waait een lichte bries en kunnen de lopers ook voor schaduw kiezen.’ De organisatie heeft oog voor de bijzondere prestaties die neergezet zijn, zoals de winst van de 16-jarig Arne Mulder uit Zwolle die bij de heren op de 5 km. wint. Ook de derde plaats van good-old Henry Pappot uit Dedemsvaart mag vermeld worden. Pappots plaatsgenoot Joël Timmerman wordt derde op de tien km. bij de heren, eveneens een knappe prestatie.

 

Stevige concurrentie van tunnelloop

 

‘We zijn blij dat het evenement weer goed is verlopen’, zegt Jaap Vos. ‘Dat kan alleen omdat we zoveel vrijwilligers hebben die ons ieder jaar weer helpen. We hebben dit jaar wel wat minder volwassenen aan de start gehad, maar hebben ook stevige concurrentie gehad van de tunnelloop in Nijverdal, een unieke loop waar veel deelnemers aan de start zijn gekomen die mogelijk anders hier waren gestart. Maar al met al zijn wij zeer tevreden.’

 


Parcoursrecords sneuvelen tijdens Beverwijkloop - Dedemsvaartse Courant 22 mei 2013

 

BALKBRUG – De gunstige weersomstandigheden tijdens de 18e Bouwbedrijf Beverwijkloop zorgden voor uitstekende prestaties. De parcoursrecords op de tien kilometer bij de heren 50-plus sneuvelde. De Belg Ronny Agten zette een nieuwe recordtijd neer van 33.33 minuten. Ook het record bij de dames veteranen over vijf kilometer werd scherper gesteld. Saskia Schutte uit Veessen liet de klok op 19.35 min. stilstaan.  ‘Prachtig wanneer alles zo mee zit en oude records herschreven worden’, reageert Henny Berends van de stichting Duursportpromotie Balkbrug. ‘We hebben de hele dag geluk gehad met het weer. Bij de opbouw bleef het droog en we merkten al direct dat ook de lopers het goede weer hadden opgemerkt, want op het laatste moment kwamen er nog veel inschrijvingen binnen.’

 

Vooraf had de organisatie gevreesd voor een kleiner deelnemersveld omdat niet alleen het weer ongunstig leek te gaan worden, maar er bovendien veel vergelijkbare activiteiten in de regio georganiseerd waren. ‘Maar we hebben juist een goed deelnemersveld mogen begroeten, met onder hen een aantal sterke Belgische lopers.’ Niet voor niets is het Oegema-verenigingsklassement gewonnen door Vabco-Mol uit België voor de BB-lopers en HAC ’63.

 

De Beverwijkloop kende ook veel jonge deelnemers. Zij mochten ook dit jaar weer gratis deelnemen dankzij de sponsoring door ATS Nederland. ‘Het is uniek dat de jeugd gratis kan mee doen’, zegt Berends. Hij zag Madelief Logenberg bij de meisjes de winst pakken. Bij de jongens werd Dawit Baauw, lid van de plaatselijke voetbaljeugd, knap tweede. Indy Lopers, eveneens uit Balkbrug, werd bij de meisjes in de categorie 10 tot 12 jaar vijfde, terwijl Jur Logtenberg zelfs de eerste plaats wist te veroveren. Zijn zus Flore pakte nog het brons bij de 13-15 jarige meiden.

 

Net als de jongste deelnemers werden ook de senioren enthousiast aangemoedigd door speaker Henk Borgmeijer. Ruben Geys had de aansporing van Borgmeijer niet zo hard nodig, want hij was in uitstekende vorm naar Balkbrug gekomen. Daar voltooide hij zijn trilogie door voor de derde achtereenvolgende keer de Bouwbedrijf Beverwijkloop te winnen. Een prestatie die overtroffen werd door de Zwolse Hellen de Vries. Zij won voor de vijfde keer op rij haar afstand en liep de tien kilometer in een snelle tijd van 39.35 minuten. ‘Iedere keer heeft ze hier haar tijd nog verbeterd’, zegt de organisatie met verbazing en waardering. ‘We kunnen terugkijken op een geweldige wedstrijddag’, zegt Berends met veel voldoening. Dankzij de sponsors was alles weer goed geregeld en met de hulp van veel vrijwilligers werd de Beverwijkloop een groot succes.

 


Belg wint voor derde keer loop Balkbrug - De Stentor d.d. 20 mei 2013

 

BALKBRUG - Het bleef droog in Balkbrug bij de 18e Beverwijkloop. Nu zijn hardlopers niet bang voor regen maar het scheelt altijd in het aantal deelnemers en en publieksaandacht.

 

Met de frisse omstandigheden bleef het parcoursrecord (30.37 min.) op de tien kilometer, in 2004 gevestigd door de Keniaan Sahbi Abdel overeind. Bij de langste afstand stonden wel interessante kanshebbers aan de start. Bijvoorbeeld tweevoudig winnaar Ruben Geys (24) en zijn Belgische kompanen. Ook dit jaar won Geys, een topfitte leraar LO uit Balen. Hij was halverwege weggelopen van Erik Leusink (Punthorst), zijn teamgenoot Ronny Agten (latere winnaar 50 plus), Mark Schipper uit Hardenberg en Henk Smalbrugge uit Hasselt. "Mijn tijd (33.05 min., red.) was vorig jaar iets beter", gaf Geys toe. "Ik heb de in Raalte gelopen vijf kilometer nog in de benen. Ook daar won ik gisteren." In juli start Geys bij de WK Cross Triatlon in Den Haag. Op de vraag waarom hij graag naar het verre Balkbrug komt, aarzelt hij niet. "Perfect georganiseerd en een plezante speaker", zegt hij over Dalfsenaar Henk Borgmeijer.

 

Als tweede finishte Smalbrugge en Leusink werd derde. Bij de dames won de Zwolse Hellen de Vries opnieuw de tien kilometer. Op de vijf kilometer maakte winnares Ilse Pullen van Aco/Van Elderen indruk met haar scherpe tijd van 18.32 min., twee volle minuten voor nummer twee Rianne Klein Binke van TION en Marleen Herbert van Spurt'88. De winst bij de mannen was voor Eric Driesen uit Vollenhove in 16.17 min.

 

Op www.uitslagen.nl staan alle resultaten van de 18e Beverwijkloop.

 


Te warm voor parcoursrecord

 

Animo voor Beverwijkloop blijft groeien

 

BALKBRUG -Met de opkomst van ruim 70 deelnemers bij de jeugd was de stichting Duursportpromotie zeer tevreden. ‘De Beverwijkloop krijgt steeds meer jeugd en dat is positief’, reageert Henny Berends.

Hij zag niet alleen veel jeugdleden van volleybalvereniging Set Up en de plaatselijke voetbaljeugd, maar ook veel jeugdige atleten uit de regio. Niet alleen de opkomst was goed ook de resultaten waren zeer hoopgevend. Bij de jongste jeugd werd Madelief Logtenberg uit Balkbrug derde. Maarten Pol won de 1200 meter terwijl Martijn Hoeve derde werd. Fleur Logtenberg was de op één na snelste bij de 10 tot 15 jarige meiden. ‘Vorig jaar won ze wel, maar was nu 15 seconden sneller’, zegt Berends. Hij zag Dani Docter uit Balkbrug bij de jongens het het zilver behalen, waar de Dedemsvaartse voetballer Fabian Berends het brons wegkaapte voor de neus van de Balkbrugse voetballers Jesse Olde en Stan Legebeke. Sanne Veltman (SC Balkbrug) werd tweede, een prestatie die door Nick Jonkman bij de jongens geëvenaard werd.

 

Hoewel het aantal inschrijvingen kort voor de dag van de 17e Bouwbedrijf Beverwijkloop achter de verwachtingen bleef werd het op de wedstrijddag een drukte van jewelste. Meer dan honderd deelnemers stonden klaar voor de vijf kilometer. Deze werd gewonnen door de 14-jarige Puck de Gier van HAC ‘63 uit Hoogeveen. Een knappe serie werd door Erik Klein Baltink nog een vervolg gegeven. Hij won voor het vijfde jaar op rij bij de veteranen.

 

De 10 km. leek de organisatie even voor problemen te stellen, want maar liefst 140 deelnemers stonden te trappelen voor de start. ‘Hen over het fietspad met hoge stoepranden te laten vertrekken was te gevaarlijk en daarom hebben we de grote groep laten starten op de Zwolseweg. Deze was overigens na twee minuten weer vrij voor het verkeer’, aldus Berends. Hij zag een prachtige strijd, maar geen nieuwe records. ‘Daarvoor was het net te warm. De spanning in de wedstrijd vergoedde echter veel.’ Meer uitslagen opwww.duursportpromotiebalkbrug.nl